Rouveen houdt spectaculair bevrijdingsevenement voor hele regio

Rouveen - Het moet onvergetelijk worden, vrijdagavond 24 april 2020. Want dan staat de regio Staphorst stil bij de vrijheid die 75 jaar geleden herwonnen werd, dankzij geallieerde soldaten.

Maar in de oorlogsjaren lieten ook vele burgers en te werk gestelde Joden het leven. Het verhaal van de ‘oorlog in een dorp’ wordt in een bondig programma verteld door nabestaanden van slachtoffers. Doel van de avond is ‘herdenken en doorvertellen aan nieuwe generaties’. De verhalen worden afgewisseld met beeld, muziek en een spectaculaire vliegshow. De organisatie hoopt een paar zeer speciale buitenlandse gasten te verwelkomen.

Het organiserende comité bestaat uit verschillende individuen en bestaande organisaties die voor deze gelegenheid samen een stichting hebben opgericht, Stichting 75 Jaar Bevrijding Staphorst-Rouveen e.o. Steeds meer inwoners sluiten zich aan bij dit initiatief met raad en daad. Diverse grote bedrijven in de regio hebben al gulle financiële hulp toegezegd. De organisatie houdt rekening met vele duizenden bezoekers op het plein tegenover de Nederlands Hervormde kerk die deze avond sfeervol wordt uitgelicht.

Belangrijk onderdeel op het programma is een poging het grootste bevrijdingskoor van Nederland te vormen, bestaande uit een groot samengesteld kinderkoor van basisscholen uit onze gemeente, inwoners en uiteraard alle bezoekers, met begeleiding van diverse muziekkorpsen. Met deze mega-samenzang kan de regio laten horen hoe dankbaar men de bevrijders is. Het evenement -dat om 20.00 uur begint- wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Het precieze programma en andere praktische informatie wordt in de komende maanden bekendgemaakt.