Daniëlle Renes breidt schoonheidssalon uit naar Staphorst

Staphorst Staphorst heeft er vanaf maandag 13 januari een nieuwe schoonheidssalon bij. In de ruimte van pedicure Marjolein Coster, in het pand van Kapsalon Ilona aan de Oude Rijksweg 226 in Staphorst, vestigt Daniëlle Renes zich met Schoonheidssalon Daniëlle.

Op woensdagavond, vrijdag overdag en eens in de twee weken op zaterdagochtend kunnen klanten hier terecht voor een schoonheidsbehandeling, waarbij ontspanning voorop staat. Daniëlle Renes komt uit Vollenhove, waar ze ook een schoonheidssalon heeft. Omdat in dat gebied de maximale groei bereikt is, zat Daniëlle al een tijdje na te denken aan een uitbreiding van haar werkzaamheden op andere locaties. „Ik heb de ambitie om te groeien”, zegt ze. Ze bekeek de mogelijkheden om ergens een ruimte te huren, bijvoorbeeld in een hotel, maar dat idee kwam niet van de grond. Tijdens een bezoek aan pedicure Marjolein Coster in Staphorst ging het balletje rollen voor een tweede locatie. Daniëlle deelt de ruimte met Marjolein en ze verwacht dat deze combinatie en de aanwezigheid van een kapsalon in het pand goed zal werken.

Specialisaties

Daniëlle is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en professioneel tandenbleker. Daarnaast heeft ze diverse specialisaties afgerond, zoals visagie, bruidskapsels, aromatherapie, acné-huid en de mannenhuid. De meerderheid van de bezoekers van de salon zijn vrouwen en wat Daniëlle betreft mogen ook de mannen wel vaker binnenstappen. „Schaamte is het verkeerde woord, maar mannen vinden het toch lastig om ervoor uit te komen dat ze hun huid verzorgen. De huid van de man is heel anders dan die van de vrouw, hij produceert meer afvalstoffen, is dikker en vetter, maar wordt ook (dagelijks) geschoren. Reinigen en voeding vormen hierdoor de basis van de behandeling.”

Veel behandelingen voor dames zijn gericht op ontspanning en verzorging van de huid. „Ik zoek altijd naar een goed passend advies voor problemen. Ik kijk naar de behoefte van mensen in combinatie met wat kan. Je kunt wel een uitgebreid behandelplan bedenken, maar als iemand daar geen tijd voor heeft, dan werkt het niet”, zegt Daniëlle.

Training

De Vollenhoofse vindt het belangrijk haar kennis en dus ook de soort behandelingen steeds uit te breiden. Onlangs heeft ze een acnétraining gehad en het komend jaar staat een training over de anti-agingbehandeling centraal. „We hebben te maken met veranderingen in de natuur, zoals opwarming van de aarde, en uitlaatgassen. De effecten daarvan op de huid ga je later pas zien en daar wil ik me verder in verdiepen.”

www.salondanielle.nl