Dierenartsencombinatie Staphorst komt in beweging

Staphorst - We weten allemaal dat bewegen goed voor je is. Dit geldt ook voor huisdieren. Maar wat doe je als dat bewegen niet meer comfortabel is of zelfs pijnlijk. Dierenartsencombinatie Staphorst komt in actie met het thema ‘bewegen is gezond’. Op woensdag 22 januari wordt een interactieve lezing over dit onderwerp gehouden.

Logischerwijs gaat een hond vanzelf minder lopen als bewegen pijnlijk is en wordt soms zelfs een beetje chagrijnig. De pijn kan meerdere oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan artrose of een blessure. De dierenartsenpraktijk schenkt aandacht aan dit probleem. Zo kunnen bewoners hun hond laten ‘screenen’ door een dierfysiotherapeut. Er wordt in een consult van 20 minuten gekeken naar de mobiliteit van de gewrichten en de eventuele beperkingen van het bewegingsapparaat. Het ultieme doel: de hond weer vrij en blij laten bewegen.

Op woensdagavond 22 januari geeft de praktijk een interactieve lezing over ditzelfde thema. Er wordt dan vooral gesproken over bewegingsbeperkingen door bijvoorbeeld artrose en wat kan je daaraan kan doen.

En hoe helpt een gezond gewicht daarbij en hoe kan je dit zo houden of krijgen.

Voor informatie of voor het opgeven voor de screening of de interactieve lezing: (0522) 462929 of info@dacstaphorst.nl.