GVN pakt podiumplaatsen

Nieuwleusen - De turnselectie van GVN uit Nieuwleusen heeft afgelopen weekeinde goede zaken gedaan in Emmeloord. Daar waren de eerste plaatsingswedstrijden individueel toestelturnen voor dames in de 4de Divisie. Voor Eva van Duren en Amber Roos Martens was dit hun eerste officiële wedstrijd.

Beide jonge turnsters hebben het prima gedaan. Eva eindigde in de middenmoot maar Amber werd keurig 14de. Bij de Pupil 1 mochten Emma Uitslag, Elien Verkleij en Chelina Wasschebalie hun turnoefeningen laten zien. Elien werd 18de, Emma 8ste en Chelina mocht het podium betreden om een 3de plaats in ontvangst te nemen. Een plaats waar ze niet niet op gerekend had. Chelina heeft een goede vooruitgang gemaakt dit seizoen en de trainers hadden dan ook de verwachting dat ze goed zou kunnen eindigen. Maar dit was boven verwachting.

Eva Eikelboom, Pupil 2, laat in de training zeer goede oefeningen zien en dat zou resultaat moeten opleveren. Dat heeft het ook gedaan. Eva werd 4de en viel net buiten het podium. Maar een plaats om trots op te zijn.

Ook Noah Hoeve in de Jeugd 1 boekte vooruitgang, Noah liet iets teveel puntjes liggen en moest genoegen nemen met een 15de plaats. Maar de volgende wedstrijd zeker beter zijn.

Claudia Velthuijsen wist ook voor een verrassing te zorgen, door bij de Jeugd 2 een 4de plaats te pakken. Een prestatie waar zij dik tevreden mee was.

Kleine foutjes

Voor het eerst in bij de junioren moesten Kristy van den Hoogen, Esmee Visscher en Ilse de Ruiter vol aan de bak. Ilse werd 15de, Kristy 10de en Esmee 9de. De drie turnsters moeten de komende tijd nog even hard aan de slag om de kleine foutjes eruit te halen. Want er is zeker meer mogelijk.

De senioren weten wat hun te doen staan. Voor Renske Bijlenga de eerste kennismaking met de 4de Divisie. Renske had een promotie gemaakt vanuit de 5de Divisie. Renske liet wat punten liggen, waardoor haar totaalscore wat tegenviel. Nadiah Holtland werd 12de, Lotte Hoeve voor het eerst bij de senioren 10de. Lisette van Hulzen wist het toch weer waar te maken en pakte een 2de plaats.

Een wedstrijd waar zowel turnsters als trainers tevreden naar terugkijken. Er zijn een aantal turnsters die zich rechtstreeks geplaatst hebben. Een aantal zal zich via de Play Off op zaterdag 29 februari alsnog kunnen plaatsen voor de finales. Volgende week zaterdag 25 januari zijn er de laatste voorrondes van de 3de Divisie waar ook turnsters van GVN zullen deelnemen.