Nico Drost wordt eerste op nieuwjaarstoernooi

Nijeveen/Staphorst -Nico Drost heeft vorige week maandag de eerste prijs gewonnen in de C-klasse op het Deto tafeltennis Nieuwjaarstoernooi in Nijeveen. Anita Krale werd in deze klasse derde.

Het toernooi telde maar liefst 84 inschrijvingen en daarmee was de organisatie weer zeer tevreden. De tafeltennisvereniging Staphorst was ook goed vertegenwoordigd met 7 spelers: Anita Krale, Marja Krale, Nico Drost, Hans Righolt, Sibrand Hassing, Ben Vos en Albert Kuiper. Jan Supèr, ook lid van de Staphorster tafeltennisvereniging had zich namens TTV Meppel ingeschreven.

In verschillende klassen A, B en C werd er volop gestreden om de felbegeerde titel. In elke poule ging alleen de winnaar door naar de volgende ronde. Het merendeel van de Staphorster spelers, Albert, Sibrand en Hans in de A-klasse en Ben en Marja in de C-klasse werden in de 1e ronde uitgeschakeld. Ook lukte het Jan Supèr in de B-klasse niet om zich te klasseren voor de volgende ronde. Anita en Nico bleven wel overeind en moesten allebei in de halve finale tegen spelers van TTV Zwartsluis.

In de halve finale won Nico van Wietze en Anita verloor van Gerwin, zodat de strijd om de eerste tot en met de vierde plaats wederom een Staphorster - Zwartsluiziger aangelegenheid werd. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Anita en Wietze, deze werd in het voordeel van Anita beslist.

De finale om de winst werd een nek-aan-nekrace tussen Nico en Gerwin. In de 3e game wist Nico de wedstrijd nipt naar zich toe te trekken. In de C-klasse was Staphorst dus goed op dreef, Nico werd kampioen en Anita legde beslag op de 3e plaats. Wederom een zeer gezellig en geslaagd toernooi waarbij de kippenbouten van Aldert Vegter voortreffelijk smaakten.

Binnenkort meer foto’s op www.ttv-staphorst.nl.