Staphorster Gerben Donker neemt leiding Rovecom over

Staphorst/Hoogeveen Gerben Donker uit Staphorst neemt de dagelijkse leiding van het Hoogeveense software en IT-bedrijf Rovecom over van oprichter George de Roo. George verdwijnt niet van het toneel, hij blijft op de achtergrond betrokken bij Rovecom als ambassadeur en zal binnen de diverse netwerkkringen nog met regelmaat te zien zijn.

Na ruim dertig jaar ondernemerschap, voelde George de behoefte zijn met zorg opgebouwde bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie. In Gerben Donker heeft hij zijn opvolger gevonden. Met een dienstverband van bijna twintig jaar in diverse functies binnen het bedrijf, is Gerben - in de ogen van George - de man die het bedrijf succesvol kan voortzetten en kan doorontwikkelen. „Behoud van de Rovecom- cultuur en werkwijze vind ik essentieel voor de toekomst van het bedrijf. Gerben is degene aan wie ik dat voor 100% toevertrouw”, aldus George.

Verder bouwen

Gerben Donker is Rovecommer in hart en nieren. „Ik ben bijna twintig jaar geleden begonnen bij Rovecom, als stagiair op de landbouwkundige afdeling. Ik had toentertijd niet kunnen voorzien dat ik nu, op veertigjarige leeftijd, aan het roer mag staan van dit mooie en innovatieve bedrijf.” Rovecom heeft zich in al die jaren stevig weten neer te zetten binnen de agribusiness en de groen-, grond- en infrasector met standaard- en maatwerksoftware. Daarnaast is het bedrijf specialist op het gebied van IT-diensten en bedrijfssoftware voor het mkb in Noord-Nederland. Gerben: „Ik heb zin om Rovecom verder op de binnenlandse én buitenlandse kaart te zetten, voortbordurend op het door George opgebouwde gedachtengoed: mensen vooruit willen helpen met een nuchtere aanpak. Want”, zo zegt Donker met gepaste trots, “ik ben en blijf een nuchtere Staphorster boerenzoon.”