Bevrijding Rouveen herleeft in pop-up museum

Rouveen Naast de Hervormde Kerk in Rouveen staat van 17 tot en met 24 april een heus museum. De Oranjevereniging Rouveen creëert dit Pop-up Museum ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. In het museum worden objecten tentoongesteld en belangrijke gebeurtenissen uitgelicht die in Rouveen plaatsvonden tussen 1940 en 1945.

De vraag hoe het leven was in die periode in Rouveen wordt tevens beantwoord door Rouveners die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Speciaal voor deze gelegenheid worden zij geïnterviewd. In het museum wordt het resultaat hiervan in een filmzaal vertoond.

Wie helpt?

Naast de film is een speciale commissie druk met het verzamelen van objecten, foto’s en verhalen voor de tentoonstelling. Om een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven en tot een waardevol, educatief resultaat te komen, vraagt de Oranjevereniging Rouveen hulp. Wie herinneringen, objecten of foto’s heeft uit de periode 1940-1945 en deze graag wil delen, kan contact opnemen met Gerwin Klomp (voorzitter@oranjeverenigingrouveen.nl / 06-41299456).