FitFabrique, Boni en Edusport werken samen aan gezonder Staphorst

Staphorst FitFabrique, Boni Staphorst en Edusport hebben de samenwerking gezocht. De drie partijen willen inwoners van de gemeente Staphorst gezonder krijgen of bewustere keuzes laten maken.

„Samenwerken op regionaal niveau is natuurlijk leuk, maar hoe geef je dat vorm op een originele manier. Ideeën zijn er wel, vele zijn al eens uitgevoerd dus wat konden we nog bedenken”, vertelt Jan-Hein van de Wiel van FitFabrique. Al pratend met Jordan Holtrop van de Boni ontstond een globaal idee. „Samen brainstormen heeft iets unieks, een bedacht plan veranderd, maak je samen beter en je kunt er meerdere mensen bij betrekken.”

Het globale idee was dus de inwoners van de gemeente gezonder krijgen, of bewustere keuzes laten maken. „Wat heb je daarvoor nodig? Naar ons idee gaan gezonde voeding en sport hand in hand. Om te sporten heb je sportkleding en schoenen nodig vandaar dat we een 3de persoon erbij betrokken hebben. Daaruit is het plan ontstaan om de Boni, FitFabrique en Edusport samen te laten werken aan een gezonder Staphorst.”

Er wordt gestart met elke 2 weken een gezond recept te maken en dat wordt gepubliceerd op Weblog Staphorst. FitFabrique maakt de gezonde recepten, bij de Boni kun je alle spullen halen voor dit gezonde recept. Bij Edusport kun je vervolgens je sportkleren halen. „En dan ben je helemaal klaar om aan je gezondere en bewustere ik te gaan werken.”

De recepten is een eerste stap, verder plannen en ideeën zullen er gaandeweg het jaar nog wel bij komen.