VIDEO: Staphorst pakt de tweede periodetitel

Staphorst - Met de tiende zege op rij haalde Staphorst tegen De Dijk de tweede periodetitel binnen. In een onrustige pot pakte de koploper uiteindelijk toch de winst.

Stan Haanstra gaf De Dijk vlak voor rust een linker op de kaak en na de pauze met rechts de knock-out (2-0). Doordat concurrent Eemdijk gelijkspeelde, liep Staphorst twee punten uit. Met vier punten voorsprong lonkt de titel, maar de weg is nog lang.

Juist potjes als tegen De Dijk bewijzen dat Staphorst de top-kandidaat is voor de titel. Het spel was niet best. Zomaar een pass in de eerste helft breed over het veld: Stan Haanstra wil aannemen met buitenkant rechts. Ruzie met de bal. Even later een pass, zomaar bij een opponent in de voet. Het symboliseerde het gebrek aan grip van Staphorst voor rust. Maar na negentig minuten stond er gewoon 2-0 op het scorebord. Tweemaal Stan Haanstra. Je hoeft niet goed te spelen om te scoren. Dat geldt ook voor Staphorst. Het was niet dat Staphorst niet gevaarlijk was voor rust. Pascal Mulder kopte al in de 2e minuut op de lat. Maar Staphorst had moeite om onder de druk van De Dijk uit te voetballen. Achterin had het fysieke De Dijk weinig moeite met de hoge ballen. 

Staphorst kwam niet aan voetballen toe. Op enkele plaagstoten na leek een 0-0 dan ook een logische ruststand. Totdat scheidsrechter Jeen Boringa in de 45e minuut op aangeven van zijn assistent wegens hands naar de strafschopstip wees. Martin van ’t Ende schoot te slap in en keeper Lasane Nikiema redde. Stan Haanstra plukte de bal van de achterlijn en frommelde die in de rebound binnen. In de tweede helft moest De Dijk de verdedigende stellingen verlaten en dat deed Staphorst goed. Staphorst kreeg prima mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar uiteindelijk lukte dat alleen via Stan Haanstra. Invaller Mike Reuvers gaf de bal voor en via een listig tikje van Martijn Brakke kwam Haanstra in stelling: 2-0.