Van Reel breidt uit met recycling

Staphorst - Het is een gloednieuwe loods aan de stam van de Van Reel Groep uit Rouveen: Van Reel Afval & Recycling in Staphorst. Sinds enkele weken operationeel op de plek waar voorheen Talen Recycling zat op bedrijventerrein De Baarge.

Talen Recycling ging een paar maanden geleden failliet. De Van Reel Groep uit Rouveen is al groot in Groenrecycling, grond- en waterbouw en exotenbestrijding. De recyclingtak vult deze activiteiten goed aan. Om die reden nam Van Reel de recyclingactiviteiten in Staphorst en Stadskanaal over.

Ook Engel, grondverzet, sloop- en straatwerk uit Staphorst voegde Van Reel aan het bedrijfsassortiment toe, waardoor een compleet recyclingbedrijf ontstond voor bijna alle soorten afval, waarbij veel zaken binnen het eigen bedrijf verwerkt kunnen worden.

Van Reel Afval & Recycling is een compleet nieuw bedrijf onder de paraplu de Van Reel Groep. Robert van Reel (23) en Frank Smit (30) runnen het afvalbrengstation aan de Burgemeester Niemeijerstraat. „Alles ging op de schop. Behalve een schuur en de vloeistofdichte vloeren zorgden we ervoor dat alles boven en onder de grond is vernieuwd. Dat is een compleet nieuw, schoon en fris bedrijf en dat houden we graag zo”, zeggen Robert en Frank. „Alles wat er binnen komt, gaat er binnen zeer afzienbare tijd ook weer uit, zodat je een snelle doorstroom hebt en je niet te veel afval in opslag houdt.”