Agnieten College houdt Vrijheidsverkiezingen

Nieuwleusen - Het Agnieten College is de verkiezingscampagne van de Vrijheid begonnen. Examenleerlingen van TL 4 hebben zich, verdeeld in 9 partijen, ingeschreven bij het Verkiezingsbureau 75 jaar Vrijheid.

De start was op 10 februari in De Spil. De fracties zijn gelijk begonnen met de campagne. Een fractiefoto, affiches, account op sociale media en een taakverdeling. Binnen 10 minuten hing het Kulturhus De Spil vol met verkiezingsaffiches. De leerlingen bereiden zich voor op het Vrijheidsdebat in de Raadszaal van de gemeente Dalfsen op 4 maart in de middag. Het Vrijheidsdebat gaat over 6 basisvrijheden. Voorbeelden van de vrijheden waar de jongeren zich in gaan verdiepen, en die ze gaan presenteren, zijn de vrijheid van meningsuiting, onderwijs, godsdienst/levensbeschouwing, ras en geaardheid, landbouw en mobiliteit.

Op 11 maart vinden de Verkiezingen van de Vrijheid plaats in de Spil. De 9 partijen presenteren zich dan nog een keer om zoveel mogelijk stemmen te trekken. Een aantal partijen doet voor het eerst mee aan de verkiezingen, mede omdat deze jongeren zich door de reguliere partijen niet gehoord en gezien voelen.

De partijen die aan de Vrijheidsverkiezingen meedoen zijn 1. Groen Rechts; 2. S.P. ; 3. A.P. – de Agnietenpartij; 4. PvdL – Partij van de Landbouw; 5. Partij van de Vliegende Vrijheid; 6. Partij van de Eenheid; 7. VVD; 8. Forum voor Democratie en 9. PvdA – Partij van de Arbeid.

Voor de examenleerlingen staan er niet alleen stemmen op het spel, het debat maakt ook deel uit van het schoolexamen.