SC Rouveen VR1 bekert door

Rouveen Met een ruime overwinning van 7-0 wist Rouveen Vr1 zaterdagmiddag een plek te verwerven in de halve finale van de bekercompetitie in het district Noord.

Onder niet al te fijne weersomstandigheden won SC Rouveen Vr1 team deze middag ruim van het combinatieteam van ST HOC/Valthermond uit het Drentse Exloo/Valthermond.

Gezien de eerdere wedstrijd tegen Oudega Vr1 was het team uiterst gemotiveerd om nog een stap verder te maken in de strijd om de KNVB-beker. Destijds in Oudega was het spannend tot aan het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Hier was zaterdag goed op voorbereid. Trainer/coach Harold Hulst gooide voorafgaande aan deze bekerwedstrijd een aantal termen van Louis van Gaal de kleedkamer in, die door weinig speelsters direct werden begrepen. Echter tijdens de wedstrijd kwamen deze steeds meer boven drijven.

Dit resulteerde dan ook in een ruststand van 3-0, die in de tweede helft zelfs uitgebreid tot een ruime 7-0 overwinning.

Topscoorster van deze middag was Avithal Veerman met drie goals, terwijl haar medespeelsters Michelle Tiemens, Sanne Schra, Luna Lindeboom en Wieke Bouwmeester genoegen moesten nemen met één treffer.