Jeugdspelers zijn ervaring rijker

Staphorst Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem, Jaron Mussche en Mark Mussche mochten het afgelopen weekend meedoen aan het afdelingsjeugdklassentoernooi. Dit toernooi werd gehouden naast het NK tafeltennis voor senioren A-spelers.

Locatie was het Landstede Sportcentrum in Zwolle. De vier jeugdspelers uit de hoofdklasse tot en met de 4e klasse uit alle afdelingen waren uitgenodigd voor het afdelingsjeugdklassentoernooi, de spelers die het beste hadden gepresteerd in de najaarscompetitie 2019.

Maar liefst vier jeugdspelers van Tafeltennisvereniging Staphorst mochten aan dit afdelingsjeugdklassentoernooi 2020 meedoen. Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem speelden in de hoofdklasse en Jaron Mussche en Mark Mussche in de 2e klasse. Alle vier spelers wisten zich met 3e en 4e plekken niet voor de 2e ronde te plaatsen. Hermen, Roderick, Jaron en Mark hebben zich kunnen meten met andere talentvolle tafeltennissers uit het hele land en zijn zeker weer een ervaring rijker.

Competitie

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen voor de voorjaarscompetitie 2020 uit tegen het 1e team van Vined uit Heerde. Allard Ubak, Jonathan Drost en Jennieke Krale hadden de wind in de zeilen.

Na vijf partijen had Staphorst 4 een voorsprong van 0-5, toen Vined 1 toch nog een puntje wist te veroveren. Allard en Jonathan werden wel op de proef gesteld, maar trokken in alle drie enkelpartijen aan het langste eind. Jennieke was ook danig in haar sas en won twee van de drie enkelpartijen. In het dubbel was de spanning te snijden, Allard en Jennieke wisten hun tegenstanders in de vijfde game met miniem verschil te verschalken. Eindstand 1-9 voor Staphorst 4.