Turnsters GVN zijn goed voor diverse medailles en finaleplaatsen

Nieuwleusen Turnsters van GVN waren vorige week zaterdag actief in Wierden tijdens de play-off van de 4e divisie. Een wedstrijd waarbij de verschillen onderling erg klein waren. Er gingen diverse medailles mee naar huis.

Amber Roos Martens, Eva van Duren, Emma Uitslag en Elien Verkleij turnden allen een stabiele wedstrijd, maar dit was helaas niet voldoende voor een finaleplaats.

Noah Hoeve turnde een uitstekende wedstrijd en mocht het brons in ontvangst nemen. Zij heeft hiermee ook een finaleplaats weten te bemachtigen. Ook Esmee Visscher turnde een mooie wedstrijd en heeft zich als 8e geplaatst voor de finale. Kristy van den Hoogen en Ilse de Ruiter kwamen helaas net wat tekort. Ook senioren Renske Bijlenga, Lotte Hoeve en Nadiah Holtland is het niet gelukt om zich alsnog te plaatsen.

Afgelopen weekend werd in Nijverdal de eerste wedstrijd van de 6e divisie geturnd. Joëlle de Ruiter mocht het spits afbijten, voor haar de eerste KNGU wedstrijd. Ze eindigde op een keurige 17e plaats en mag via de playoffs nog een finaleticket proberen te halen.

Ook voor Lynn Brinkman was het de eerste wedstrijd. Lynn startte een beetje gespannen, maar wist wel een mooie wedstrijd te turnen. Zij eindige als 25e en mag ook via de playoff het nogmaals proberen. Bij de junioren hebben Indy Visscher en Lotte Brinkman zich weten te plaatsen voor de finale. Anouck Last mag het nogmaals via de playoff proberen.

In de laatste wedstrijd mochten de Jeugd 2 en Senior turnsters aan de bak. Senioren Tamara Kok en Rianne de Ruiter turnden allebei een prima wedstrijd. Tamara heeft zich als 5e geplaatst voor de finale, Rianne mag naar de playoff. Ook de Jeugd 2 dames waren lekker op dreef. Hierbij werden een aantal hele mooie oefeningen geturnd. Linde Borger, Lieke Visscher, Yrsa Walinga en Claudia Hekman hadden helaas niet genoeg punten voor de finale. Tess Stad wist ontzettend stabiel te turnen en mocht daardoor het goud in ontvangst nemen.

Volgende week wordt in Nieuwleusen de playoff wedstrijd van de 5e divisie geturnd.