Groot deel vakantieparken weer geschikt maken voor recreatie

IJhorst - Het project Vitale vakantieparken Vechtdal, waar Staphorst, Hardenberg, Zwolle, Dalfsen en de provincie aan meededen is klaar. De uitkomsten bevestigen dat 47 procent van de vakantiehuisjes op de parken aan de onderkant van de sector niet recreatief gebruikt wordt.

Circa 35 procent van de accommodaties op de betreffende parken wordt permanent bewoond. Ruim 10 procent wordt tijdelijk bewoond door mensen die om verschillende redenen geen andere huisvesting hebben. Dat geldt ook voor 't Veldhuis. Het overgrote deel van deze parken is volgens de onderzoekers wel weer geschikt te maken voor de recreatie.

Gemeenten moeten daarvoor visie en toekomstperspectief per park bepalen en in gesprek gaan met de verenigingen van eigenaren die ook krachtiger moeten opereren. Ook moeten gemeenten de verantwoordelijkheid nemen voor mensen die noodgedwongen op een vakantiepark wonen.

Naar aanleiding van resultaten van de verdiepende analyse van de afgelopen anderhalf jaar wil Staphorst de mogelijkheden voor een kwaliteitsimpuls van de verblijfsrecreatie in het cluster nabij IJhorst verkennen. 

Vakantieparken die liggen in het cluster zijn: Park 't Veldhuis, Europarcs Reestervallei, Camping de Vossenburcht, Striks Erve, De Witte Bergen en Recreatiepark Landgoed het Reestdal. Daarnaast ligt camping de Veentjes.

Lees het volledige verhaal op www.meppelercourant.nl