Koggel Events overgenomen door De Patrijs: ‘We hebben een grote stap gezet’

Rouveen De Patrijs Catering & Events verzorgd bruiloften, catering van (bedrijfs)feesten en evenementen in de wijde regio. Met de overname van Koggel Events hebben ze de capaciteit en het verzorgingsgebied flink uitgebreid.

Met zalen in Rouveen en Genemuiden bieden ze ruimte aan elke samenkomst, maar organiseren dat ook op locatie. Een familiebedrijf waar Egbert en Jennie Eggen en hun zonen Nick en Dennis samen werken aan de mooiste belevenissen. Alles wordt zelf vers bereid in eigen keuken. Ambachtelijke catering noemen ze dat. Het enthousiasme bij de familie Eggen spat ervan af. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. En heel belangrijk bij de voorbereidingen van een activiteit: de positieve sfeer onder de medewerkers maken de samenwerking aangenaam.

Toiletwagens

De laatste jaren heeft Patrick Koggel met Koggel Events de focus gelegd op de complete feesten, meer efficiëntie op de werkvloer, en alles in eigen beheer. Wat begon met verhuur van toiletwagens voor verjaardagsfeesten en tentfeesten is in tien jaar uitgegroeid tot het organiseren van grote evenementen, waar duizenden mensen worden voorzien van een drankje en een versnapering.

„Het meedenken met aanstaande echtgenoten over hun mooiste dag, het perfect presenteren van een bedrijfsjubileum of het opzetten van een festival is waar ik veel energie van krijg”, vertelt Patrick. „Het regelwerk op kantoor, de boekhouding op orde maken en het andere papierwerk zijn werkzaamheden die ik niet ambieer.” Gezien de groeiambities van De Patrijs is de overname van Koggel Events een welkome aanvulling voor het bedrijf. „Ik ben trots op het bedrijf dat ik heb neergezet, maar ook blij dat ik het met een vertrouwd gevoel overdraag aan de heren van De Patrijs”, zegt Patrick.

Koggel Events blijft bestaan als bedrijfsnaam, de activiteiten worden gebundeld met De Patrijs. Sinds 1 maart hebben de eigenaren van De Patrijs de leiding overgenomen.

Krachten combineren

Eind 2019 kwam De Patrijs in gesprek met Koggel. Vanaf het eerste moment was er een klik tussen de eigenaren van beide bedrijven en het aanbod van Koggel Events sluit naadloos aan op de groeiambities van De Patrijs. „Wij hebben met deze overname een grote stap gezet naar een compleet aanbod in eigen beheer. We zijn er trots op dat we van verjaardag tot grootschalige evenementen mensen kunnen helpen aan onvergetelijke belevenissen”, vertelt Nick Eggen.

Corona

Ondanks dat de horeca en (evenementen)verhuurbedrijven het zwaar hebben door corona weet de familie Eggen als creatieve ondernemers aan het werk te blijven. Vier dagen in de week bemannen ze nu een kraam in Rouveen en Staphorst waar ze met soepen, kant en klaar maaltijden, vlees en bijvoorbeeld barbecuepakketten smaakpapillen verrassen. Maar ook bedachten ze een drive-thru, waar spareribs afgehaald kunnen worden bij een smulkar met Amerikaanse tent. Met Moederdag zijn ruim 150 moeders verrast met een uitgebreid ontbijt die De Patrijs samen met de plaatselijke bloemist heeft opgezet.