Darter Arjan Konterman uit Staphorst staat te trappelen in deze coronatijd

Staphorst Het zijn vreemde tijden voor darters. De 29-jarige Arjan Konterman weet er alles van. Hij speelt op een hoog niveau – en trad dit jaar zelfs tegen de regerend wereldkampioen aan – maar moet het voorlopig doen met individuele trainingen en onlinetoernooien.

Hij kan niet wachten om de pijltjes weer tijdens een échte wedstrijd met dodelijke precisie in het bord te mikken. ,,Nu mis ik vooral de spanning en de druk.”

Net als voor veel sporters zit er voor Konterman niets anders op dan geduldig te zijn. ,,Ik ben nu vooral bezig om nieuw materiaal te testen”, vertelt hij. ,,Ik moet mezelf echt blijven uitdagen. Dat is best lastig in deze tijd.” Konterman trappelt dan ook van ongeduld, geeft hij aan. ,,Ik hoop dat alles weer snel normaal wordt. Het begint te kriebelen en ik wil weer gewoon wedstrijden gaan spelen.”

Motiveren

De corona-onderbreking komt erg ongelegen voor Konterman, want begin dit jaar nam hij het nog op tegen een van de groten der aarde in de dartswereld. Via de Q-school in Engeland – hij speelt daardoor in de Challenge Tour – is hij bezig zijn naam te vestigen. Door afzeggingen schoof Konterman door en stond hij als nuchtere jongen uit Staphorst tussen de grote mannen uit de dartswereld. Daar overleefde hij een ronde, waarna hij met 6-2 van Peter Wright verloor. Hij tovert een weemoedige glimlach op z’n gezicht. ,,Dat was best een ervaring. Wright is een grote naam: drie maanden daarvoor werd hij wereldkampioen.

Fulltime kunnen darten is zijn grote wens. ,,Daar wil ik naartoe, nu ik ervan geproefd heb. Het geeft een kick om bij die jongens te horen. Er zijn wel wat verdiensten, maar ik kan er nu niet van leven. Als ik zou doorbreken, is leven van darten mooi meegenomen”, zegt hij.

Lees hier verder.