Provincie Overijssel komt met actieplan: voor elke burger 1 nieuwe boom

Zwolle Provincie Overijssel heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1.1 miljoen extra bomen te kunnen planten. Voor elke inwoner 1 boom.

Samen met Matthijs Nijboer, directeur Natuur & Milieu Overijssel (NMO), heeft gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van de provincie Overijssel deze week de starthandeling verricht voor het lanceren van het platform www.iedereeneenboom.nl.

Boom planten

Naast de actuele teller (staat nu al op 15.445 bomen) staat daar een overzicht wat er allemaal gebeurt in de verschillende buurten en regio’s. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden.

80 Voetbalvelden

Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1.1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden. Iedereen een boom is een project van Natuur voor Elkaar: „Samen met vele partners brengen we natuur dichter bij inwoners en werken we aan het Beleven, Benutten en Beschermen van ons groen.”