Frank Nieman heeft succesvolle testdagen en lijkt klaar voor eerste Supercup 1000 race

Staphorst/Assen - Afgelopen woensdag heeft Frank Nieman een succesvolle testdag gehad met de Yamaha R1 op het TT Circuit Assen. Het team heeft deze dag veel kunnen testen en een mooie stap gemaakt met de setup.

Tijdens deze KNMV testdag waren er veel internationale coureurs aanwezig, waaronder oud-MotoGP coureur Jonas Folger. Frank heeft veel van deze rijders mogen leren en sloot de dag af met een nieuw PR van 1.42.4. Dit is al een seconde sneller dan het PR op de R6.

Sterk herpakt

Frank: „Ondanks dat het pas mijn derde testdag was met droge weersomstandigheden, heb ik de dag af kunnen sluiten met een nieuw persoonlijkrecord. De dag begon moeizaam vanwege kleine problemen, maar we hebben ons sterk herpakt. Ik wil de KNMV bedanken voor deze mooie trainingsdag en ik kijk uit naar mijn eerste Supercup 1000 race op zaterdag 11 juli.”

Zaterdag 11 juli is het dus zover, het raceseizoen gaat van start. Nieman Racing kijkt uit naar het debuut van Frank in de Supercup 1000 klasse van de OW Cup en stoomt zich klaar voor de eerste race. „Er is helaas nog geen publiek welkom op het TT Circuit Assen, maar wij zullen iedereen goed op de hoogte houden via onze Facebookpagina. Daarnaast is Frank te volgen via de livetiming van het circuit”, laat het team weten.

Tijdschema

Tijdschema Supercup 1000 zaterdag 11 juli:

Kwalificatie 1: 09.28 uur;

Kwalificatie 2: 11.48 uur;

Race: 15.00 uur.

Volg Frank live via: www.livetiming.getraceresults.com/assen.