Klein Groep investeert in ARCABO: ‘Een prachtige parel in de regio’

Nieuwleusen/Staphorst - De Klein Groep uit Staphorst heeft een overeenstemming bereikt met ARCABO Nieuwleusen omtrent de overname van de helft van de aandelen van ARCABO. Het is de intentie dat ARCABO op termijn volledig wordt toegevoegd aan de Klein Groep. De directie van ARCABO blijft de aankomende jaren in haar huidige samenstelling actief.

ARCABO is de Europese marktleider in recreatiewoningen en chalets. De Klein Groep bestaat uit diverse bedrijven actief in, of gelieerd aan de bouwkolom, waaronder de regionaal actieve bedrijven Klein Units in Staphorst, Rc Panels in Lemelerveld en Brouwer te Nijkerk.

Prachtige parel

„ARCABO kennen we natuurlijk al langer, het is een prachtige parel in de regio en het is een bedrijf dat in zekere mate vergelijkbaar is met de bedrijven in onze groep”, laat Klaas Klein weten namens de Klein Groep. „Een klantgericht bedrijf waar, net als bij ons, afspraak is afspraak geldt.”

Zijn zoon Carlos, ook reeds de nodige jaren actief binnen de Klein Groep, vult aan: „ARCABO is een mooi productiebedrijf waar vakmanschap en kwaliteit voorop staan. Het bedrijf is marktleider en kent een duidelijke groei-ambitie. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.”

Leidende positie

Ook Bertus ten Kate, oprichter van ARCABO, is zeer content: „Samen met medeaandeelhouder Peter Lier en de mensen die zich dag en nacht voor ARCABO inzetten hebben we een leidende positie in Europa verworven. We willen inderdaad niet stilzitten. We moeten aantrekkelijk zijn en blijven voor onze klanten, leveranciers en ruim 250 medewerkers. ARCABO gaat de komende jaren dan ook fors investeren in verdere automatisering en robotisering om de verwachte nationale- en internationale groei in recreatieparken te faciliteren. Een uitdaging waar we een partner bij zochten die ons verder brengt in onze ambitie, maar tegelijk ook naadloos past bij de cultuur van ons bedrijf en de regio. Daarnaast, een partner die garant staat voor continuïteit. Die partner hebben we gevonden in de Klein Groep, een solide en ambitieus familiebedrijf uit de regio, waar twee generaties actief betrokken zijn. We zien erg uit naar de volgende fase voor ARCABO.”