Royal Kids viert ModderDag: ‘Iedereen zat van top tot teen onder de modder’

Rouveen - De kinderen van de peuterspeelgroep en BSO van Royal Kids hebben afgelopen maandag 29 juni meegedaan aan de jaarlijkse IVN ModderDag. Tijdens ModderDag staat het vrij spelen met de elementen van water en zand centraal. Kinderen mogen lekker vies worden.

De kinderen van de peuterspeelgroep en BSO van Royal Kids hebben hier van harte aan meegedaan. Er werd modder gemaakt, geschilderd met modder en moddertaartjes gebakken door de kleintjes. Bij de BSO ging het er nog wat modderiger aan toe. De grotere kinderen mochten modderschieten en gooien, modderglijden en tijgeren op de buikschuifbaan en een moddergevecht houden. Er werd volop aangemodderd door kinderen en medewerkers. „Aan het einde van de middag zat iedereen van top tot teen onder de modder”, vertelt een medewerker van Royal Kids.

Experimenteren

De ModderDag past helemaal bij de visie van Royal Kids, vervolgt één van de medewerkers: „Kinderen mogen hier altijd met water en zand spelen, maar ook met andere natuurlijke materialen. Er is veel ruimte voor vrij spel en buitenspel. We vinden het niet erg als kinderen vies worden. We vinden het belangrijk dat kinderen mogen experimenteren en de wereld om hen heen ontdekken.”

De BSO van Royal Kids is het afgelopen jaar flink gegroeid. Er worden veel buitenactiviteiten georganiseerd en de medewerkers trekken er veel op uit met de kinderen. „Wij willen graag een actieve BSO zijn met activiteiten in de richting van scouting. We zien dat kinderen hiervan genieten. Zo doen we activiteiten als pijlentrekkertje, vlaggenspel, maar ook broodjes bakken boven vuur, timmeren en knutselen met zelf gevonden stokken en takken. We sluiten aan bij de wensen van de kinderen, maar hebben zelf ook genoeg ideeën. En als het echt slecht weer is, valt er binnen ook nog genoeg te ontdekken en experimenteren.”

Geïnteresseerd? Er zijn na de vakantie weer plaatsen vrij op de BSO (en peuterspeelgroep). Neem contact op voor meer informatie: info@kinderopvang-royalkids.nl.