SJOS heeft geslaagde heropening: ‘We zijn zeker tevreden’

Staphorst - Afgelopen zaterdagavond was een geslaagde avond voor de Stichting Jongeren Ontmoeting Staphorst (SJOS). Na ruim drie maanden kon ze eindelijk de deuren weer openen.

„Voorafgaand aan deze avond hebben we diverse maatregelen genomen. Uiteindelijk kunnen we zo’n honderd bezoekers kwijt”, laat Lennart Nijenhuis namens de stichting weten. Bezoekers kregen vooraf de mogelijkheid om zich aan te melden en een plek te reserveren. Op deze manier werden de bezoekersaantallen in de gaten gehouden en kon er een indeling gemaakt worden voor de tafels.

Looproutes

„Om onnodig geloop te voorkomen hebben we uitsluitend bediend door bij de bezoekers langs te komen. Aan de bar kon dus niets besteld worden. Verder hebben we looproutes gecreëerd met een verschillende in- en uitgang, waardoor we de 1,5 meter regel goed konden hanteren”, vertelt Lennart.

Uiteindelijk kon SJOS zo’n vijftig mensen verwelkomen op de eerste avond sinds corona. „Ondanks dat het de eerste avond was en het ook voor de bediening een geheel nieuwe ervaring was, zijn we zeker tevreden met de opkomst en de manier waarop de avond verliep.”