André van Vliet en Jan Lenselink spelen in de Bovenkerk in Kampen

Kampen - De Bovenkerk in Kampen houdt in de maanden juli en augustus op de woensdag- en zaterdagavond muzikale avonden. André van Vliet en Jan Lenselink verzorgen op zaterdag 11 juli de tweede muzikale ontmoeting in de Bovenkerk.

De orgels en de vleugel worden bespeeld. Beide heren gaan samen en als solist optreden. Werken van Bach, Mozart, Bédard en Mendelssohn Bartholdy worden ten gehore gebracht en Jan speelt ook eigen werk.

Koraalspel

Woensdag 15 juli gaat André het derde concert in de woensdagavondserie verzorgen. André begint met inleidend koraalspel van Herman van Vliet. Psalm 138 van Hector Olivera is het slotstuk van deze avond. Verder worden onder andere werken gespeeld van Vierne, Krebs, Bach en Willem-Hendrik Zwart

De avonden zijn voor kinderen tot en met 12 jaar gratis te bezoeken, aanmelden is wel verplicht. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. „Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis”, laat de organisatie weten.

Aanmelden kan via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen. Meer informatie over entreeprijzen en aanvangstijden: www.orgelseriekampen.nl.