Meppeler krijgt werkstraf voor bezit illegaal vuurwerk (ruim 2000 kilo)

Meppel Een werkstraf van 180 uur, dat is wat een man (39) uit Meppel opgelegd heeft gekregen door de rechtbank in Zwolle, vanwege het opslaan en in bezit hebben van ruim 2000 kilo illegaal vuurwerk. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Het 2290 kilo zwaar professioneel vuurwerk lag op onveilige wijze opgeslagen in een garagebox in IJsselmuiden. Een buurtbewoner kreeg halverwege december argwaan toen hij zag dat twee mannen bezig waren dozen uit te laden. Dat was dagen ervoor ook al een aantal keren gezien.

De politie nam een kijkje en trof een box vol met dozen vuurwerk aan. Niet veel later kwamen de verdachten aanrijden in een busje met de laatste lading dozen. De hoofdverdachte, een 39-jarige man uit IJsselmuiden, bekende meteen, de Meppeler ontkende alle betrokkenheid.

Straf

Het Openbaar Ministerie eiste maandag 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf tegen de Meppeler. De rechtbank besloot tot een taakstraf van 180 uur, en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Tegen de man uit IJsselmuiden eiste de officier van justitie twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechter veroordeelde de man tot een celstraf van 465 dagen, waarvan 365 voorwaardelijk.