Geen grasbaanraces dit jaar, oldtimerrit gaat wel door

Staphorst - Vanwege de coronacrisis kan de jaarlijkse internationale grasbaanrace van motorclub AMBC Staphorst geen doorgang vinden. De aan het evenement verbonden toertocht met oldtimers gaat wel door. Deze vindt plaats op zaterdag 8 augustus.

,,Alle nationale evenementen zijn opgeschort en velen kunnen niet opnieuw gepland worden. Zo ook de grasbaanraces. Het was gewoonweg niet mogelijk om later in het jaar dit evenement nog te organiseren, onder meer vanwege de internationale grasbaankalender’’, aldus het bestuur van AMBC in een nieuwsbrief.

Oldtimerrit

De laatste jaren werd het grasbaanevenement op de donderdagavond gestart met een oldtimerrit voor auto’s, motoren en bromfietsen. De oldtimer commissie van de AMBC heeft dankzij de versoepelde regels omtrent corona voor dit evenement wel een plaats kunnen inruimen op de nieuwe kalender.

Op zaterdag 8 augustus wordt evenemententerrein De Tippe in Staphorst weer het domein van gerestaureerde, of heel goed onderhouden, klassieke auto’s, motoren en bromfietsen. De start voor een tocht van ongeveer 100 kilometer is vanaf 10.30 uur. De liefhebbers kunnen genieten van de voertuigen voor, tijdens of na de rit. Vooraf en bij terugkomst van de rit worden alle deelnemende voertuigen opgesteld op het evenemententerrein.

Mondkapje

De oldtimercommissie van AMBC Staphorst neemt daarbij de regels van het RIVM in acht en dat betekent onder meer onderling anderhalve meter afstand voor deelnemers en publiek. Het advies is bij meer dan twee personen in één voertuig om een mondkapje te dragen.

Deelname aan deze rit is gratis maar vooraf opgeven is gewenst. Dit kan via opgaveoldtimer@hotmail.com of door een whatsapp bericht te sturen naar telefoonnummer (06) 20379395 of (06) 14926944.

Kijk voor meer informatie op www.ambc-staphorst.nl.