Klokken luiden weer bij de kerkheuvel

Staphorst - Kippenvel. Dat kreeg een flink aantal aanwezigen maandag toen de twee klokken in de nieuwe klokkenstoel aan de Oude Kerkhofsweg in Staphorst voor het eerst samen werden geluid.

Het was de kroon op het werk van een bijzondere stichting. Het geluid golfde over Staphorst, en van IJhorst tot Rouveen was het prachtige dubbelklokgeluid te horen. Het was een indrukwekkend moment, zo vatten de aanwezigen dat moment kernachtig samen.

Stevige klus

Het waren de bestuurders van de stichting Historieherstel 2017, de bouwers van de klokkenstoel en de mensen van klokkengieterij Laudy die deze maandagmiddag met grote tevredenheid terugkeken op deze pittige klus. Een nauwgezet karwei waarbij het op millimeters aankwam, maar waarvan het resultaat iets is om trots op te zijn. Na de herbouw van een spiksplinternieuwe klokkenstoel naast de kerkheuvel, werden vrijdag en maandag ook de twee klokken opgehangen. Een stevige klus, mede doordat de weersomstandigheden ook sterk wisselden.

Fraai gezicht

Het is een fraai gezicht om de nieuwe klokkenstoel inclusief twee klokken met een verhaal te zien schitteren. De zwaarste klus is nu wel geklaard, maar dat wil niet zeggen dat de mensen van de stichting nu op hun lauweren gaan rusten. Zo komt er nog een wandelpad en is het de bedoeling dat straks op locaties les wordt gegeven in het luiden van de klok.

Lees hier verder.