De Bovenkerk bruist deze zomer van muzikale activiteiten

Kampen - In de maand augustus worden elke woensdag- en zaterdagavond concerten gegeven in de Bovenkerk van Kampen.

Op de woensdagavond is er een romantische programma, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Op deze avonden zullen toegankelijke organisten het Hinsz-orgel in al z’n facetten laten klinken.

Woensdagavondserie

Op woensdag 5 augustus gaat YouTube-organist Gert van Hoef een concert verzorgen. Hij is zowel in het binnen- en buitenland bekend. Woensdag 12 augustus speelt Leo Ravensbergen in de Bovenkerk. Hij is een oud-leerling van John Propitius. Leo speelt veel werk van zijn leermeester Propitius. Op woensdag 19 augustus zal de bekende organist Pieter Heykoop een orgelconcert verzorgen. Pieter viert dit jaar zijn 45-jarig jubileum. Hij speelt zijn mooiste orgelimprovisaties van de afgelopen 45 jaar. De woensdagavondserie wordt traditioneel afgesloten op de laatste woensdagavond van augustus door Marco den Toom. Dit concert vindt plaatst op woensdag 26 augustus.

Zaterdagavondserie

Dit jaar is er voor eerst op de zaterdagavond ook een serie. Deze serie heet ‘muzikale ontmoetingen op de zaterdagavond’. Op deze avonden is niet alleen orgelmuziek te horen, maar ook piano, hobo, trompet en panfluit. Op 1 augustus verzorgen Boudewijn en Lydia Zwart een muzikale ontmoeting. Naast orgel en piano is er ook een mobiele carillon te horen. Zaterdagavond 15 augustus verzorgen Evert van de Veen en Aniek van Oosterom (panfluit) een mooi programma. Op 22 augustus geven de bekende Kamper organist Gerwin van de Plaats en Evelyn Heuvelmans (hobo) een muzikale ontmoeting. De zaterdagavondserie wordt afgesloten met een feestelijk programma dat wordt verzorgd door Harm Hoeve, Johan Bredewout en Arjan en Edith Post (trompet).

De entreeprijzen bedragen voor beide series 12,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, aanmelden wel verplicht.

De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen.

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl.