Oud-burgemeester van Staphorst Theo Segers maakt een voettocht

Staphorst De voormalige burgemeester van Staphorst, Theo Segers, is gestart met zijn vijfweekse voettocht door zijn nieuwe gemeente Molenlanden. Hij en zijn vrouw Anneke trekken te voet door hun nieuwe gemeente om de mensen te leren kennen.

Burgemeester Segers (ChristenUnie) wil kennismaken met zijn nieuwe inwoners. Door corona kon dat niet goed.Donderdag 23 juli startte hij en zijn vrouw met hun wandeltocht. Van donderdag tot en met zaterdag wandelt het echtpaar door de 19 dorpen en 1 stad. Omdat veel mensen in eigen land op vakantie gaan, is de kans aanwezig dat hij ook Staphorsters tegen het lijf lijf loopt die hier op vakantie zijn. Werelderfgoed Kinderdijk maakt ook onderdeel uit van Molenlanden.

Gastvrijheid

Tijdens zijn tocht is de burgemeester van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aangewezen op de gastvrijheid in Molenlanden. Al wandelend maakt hij een praatje met wie maar wil. Maar ook tijdens de koffie, op de markt of ’s avonds bij de barbecue gaat hij graag in gesprek.

Begin deze maand vertrokkken Anneke en Theo Segers vanuit IJhorst naar Groot Ammers. Dat ging niet zonder slag of stoot. Op de A28 bij Zwolle brandde hun auto volledig uit. De oud-burgemeester en zijn vrouw bleven ongedeerd, maar de schrik zata er flink in.

Opvolger

Segers kwam medio 2015 naar de gemeente Staphorst. Hij volgde Joop Alssema op die vijftien jaar burgemeester was geweest. Hij werd op 13 januari geïnstalleerd in Molenlanden. Sindsdien is Gerrit Jan Kok (VVD) waarnemend burgemeester in Staphorst.