Rieversterfeest in IJhorst gaat niet door, Oranjeverenging houdt wel feestweekend

IJhorst - Het Rieversterfeest in IJhorst kan door corona niet doorgaan. In plaats van een feestweek houdt de Oranjevereniging deze keer een feestweekend. De vereniging hoopt dat bewoners de straten versieren, zodat het net echt feest lijkt.

Het feestweekend start op vrijdag 21 augustus met een online pubquiz. Op zaterdag 22 augustus is er in plaats van de traditionele optocht een optocht van skelters, versierde fietsen en eenwielers, speciaal voor basisschoolkinderen. Om 16.00 start de optocht bij de school. De Oranjevereniging hoopt dat straten op de zaterdagavond een straatbarbecue houden. Vanaf 19.00 zorgt de vereniging voor entertainment in alle straten. Op zondag 23 augustus is er een puzzelwandeltocht. Deze is voor jong en oud. Alles met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Versieren

„Waar iedereen altijd het hele jaar naar uitkijkt werd verstoord door de coronamaatregelen: het Rieversterfeest kon niet doorgaan. Echter moeten we niet bij de pakken neerzitten, dus organiseren wij niet een feestweek maar een feestweekend”, laat de vereniging op hun website weten. „Het is belangrijk dat iedereen de straat feestelijk versiert met vlaggetjes, slingers en ballonnen, en dat iedereen de vlag uithangt. Hierdoor voelt het net iets meer als voorgaande feestweken.”

Kijk voor meer informatie op: www.oranjevereniging-ijhorst-lankhorst.nl.