Staphorst speelt naast Nederlagentoernooi ook minitoernooi tegen Feyenoord O21 en PEC Zwolle O21

Staphorst Het had dit jaar wat voeten in de aarde, maar ook nu is de organisatie van het Nederlagentoernooi in Staphorst erin geslaagd om aansprekende tegenstanders naar sportpark Het Noorderslag te lokken. De ploeg die de kersverse derdedivisionist vv Staphorst de grootste nederlaag toedient, wint het toernooi.

Dinsdagochtend. Toernooivoorzitter Jan Hof belt. Hij heeft mooi nieuws. Maandagmiddag had hij al iets aangekondigd, dat voor Staphorst ‘de slagroom op de taart’ moet zijn. Feyenoord O21 komt naar Staphorst. Door de komst van de Rotterdammers wordt het duel met PEC Zwolle O21 van de toernooikalender geschrapt; daarvoor in de plaats speelt Staphorst een minitoernooi met beide ploegen. De drie ploegen treffen elkaar in wedstrijdjes van 45 minuten, op zaterdag 8 augustus.

Drieluik

,,Een mooi drieluik”, vertelt Hof met een glimlach. ,,Het O21-team van PEC Zwolle stond al ingeschreven voor het toernooi. Toen legde Feyenoord de vraag in Zwolle neer om een oefenduel te spelen. Dat wilde PEC wel, maar dan bij ons, in Staphorst. Zodoende spelen we straks allemaal een helft tegen elkaar. We hebben de komende maand dus een geweldig toernooi én zo’n mooi drieluik. Ik verwacht dat wedstrijden tegen deze tegenstanders wel flink wat mensen trekken”, is hij optimistisch

Nederlagentoernooi

Dit jaar zijn er maximaal 500 toeschouwers welkom bij de wedstrijden van het Nederlagentoernooi die Staphorst speelt tegen SC Genemuiden, Harkemase Boys, Excelsior’31, ONS Sneek en Rohda Raalte. Komende zaterdag, na de eerste drie trainingen, volgt al het eerste duel van het toernooi. Excelsior’31 is dan de tegenstander van Staphorst.

Lees hier het hele verhaal.