YouTube-organist Gert van Hoef geeft concert in Bovenkerk van Kampen

Kampen - De bekende YouTube-organist Gert van Hoef geeft op woensdagavond 5 augustus geeft een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen. De organist heeft meer dan 87.000 abonnees op zijn YouTube kanaal.

De orgelfilmpjes van Gert van Hoef worden ontzettend veel bekeken in zowel binnen- als buitenland. Het concert is fysiek te bezoeken. Ook is het concert ook via een betaalde livestream te volgen. Van Hoef begint met de bekende bewerking over Komt als kind'ren van het Licht van Feike Asma. Johann Sebastian Bach, Alfred Hollins en César Franck zullen deze avond ook niet ontbreken. Net als Psalm 77 van Willem Hendrik Zwart.

Van Hoef gaat ook eigen werk ten gehore brengen. De organist eindigt zijn concert met de Suite Gothique van Léon Boëlmann .

Prijzen gewonnen

Van Hoef heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. In 2009 won hij de 1ste prijs van het Interclassicmusic Orgelconcours. In 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw en in 2015 heeft Gert het Govert van Wijn Orgelconcours gewonnen in de Groote Kerk te Maassluis.

Op 21 juni 2017 deed Van Hoef eindexamen op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).

Aanmelden

De entreeprijzen bedragen voor beide series 12,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Aanmelden is wel verplicht. Een link voor de livestream bedraagt 10,00 euro. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen.

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl.