Sabrina Petter start alpacafarm in Rouveen: 'Het zijn zachtaardige beesten, ze stralen ontspanning uit'

Rouveen - Sabrina Petter (31) uit Rouveen startte deze maand Alpa Farm Rouveen. Doel: deze mooie dieren onder de aandacht brengen.

De Rouveense, van oorsprong afkomstig uit Kampen, had al paarden bij haar huis aan de Klaas Kloosterweg-West en toen ze een paar jaar geleden bij toeval met alpaca's in aanraking kwam, was ze verkocht. Ze zijn lief, rustgevend, een tikkie eigenzinnig en vooral heel leuk.

Wandelingen

Sabrina biedt wandelingen aan met de dieren. Meestal in het Staphorster bos, maar afgelopen woensdag was ze bij de Veldschuur Bid en Werk in Rouveen waar kinderen met de dieren mochten wandelen voor een luttel bedrag. „De dieren en de kinderen genieten hiervan”, zegt Sabrina. Alpaca's zijn zachtaardige beesten, ze stralen ontspanning uit. Kinderen zijn gek op ze.”

Mooie mannen

Sabrina Petter is ook bezig met een ander project. Media augustus presenteert ze de ‘2021 Alpaca & Hunk Kalender’. Mooie mannen met ontblote bovenlijven die samen met alpaca's poseren. Elke maand een mooie hunk die je aanstaart. De kalender is klaar en kan vanaf nu op haar website (www.alpafarmrouveen.nl) besteld worden. Het gaat nu al hard. „Vrouwen houden van mooie heren en donzige alpaca's, althans ik wel. Ik dacht: waarom geen kalender?”

Kijk hier voor het hele verhaal.