René leert de kleine bioloog over reptielen en amfibieën

Rouveen - René Broek van Reptifeestje.nl is op vrijdagmorgen 7 augustus te gast in de voorkamer van De Veldschuur. Samen met Peter de python en andere bijzondere dieren laat René bezoekers verwonderen over de wereld van reptielen en amfibieën.

Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kunnen op vrijdagmorgen 7 augustus van 10.00 tot 12.00 uur van alles leren over het leven van reptielen en amfibieën. Welke reptielen leven er in Nederland? Wat zijn koudbloedige dieren? Hoe ruikt een slang? Hoe eet een pad?

Reptifeestje.nl

René is docent aan de wildlife opleiding en doet in zijn vrije tijd adderonderzoek voor Staatsbosbeheer. Daarnaast is hij bezig met zijn passie voor reptielen en amfibieën over te dragen aan anderen door middel van www.reptifeestje.nl. Zijn doel is om mensen met behulp van educatie positief te laten denken over reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Dit doel wordt behaald door het bewonderen van deze dieren, waarbij de juiste informatie over de dieren wordt verschaft. Hierbij staat dierenwelzijn hoog in het vaandel.

Broeibulten

Trek laarzen en kleding aan die tegen een stootje kunnen, want na de lezing gaan de kinderen naar buiten om voor de ringslang broeibulten te maken en om op zoek te gaan naar amfibieën die rondom De Veldschuur leven. De ontdekkingstocht duurt ongeveer een uur. Daarna wordt er iets uit de natuur gemaakt.

Locatie: De Veldschuur, Wijkweg 2, 7954 HP Rouveen nabij Hasselt. Opgave is verplicht en kan via www.veldschuur.net. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Stadsweg.