Jonge doffer van Jurjen Hooikammer is snelste van bijna 6000 duiven

Staphorst - De duiven van PV de Streekvliegers vlogen deze week op vrijdag. De vlucht werd verplaatst vanwege de hitte. Ook vlogen de oude duiven vanwege het warme weer een ingekort afstand van 250 kilometer. Jurjen Hooikammer en Jac Schra wonnen in hun divisie.

De 507 duiven van PV de Streekvliegers werden in totaal met bijna 6000 duiven van alle andere verenigingen van Afdeling 10 om 7.30 losgelaten in Blankenheim, Duitsland. In de ochtend was het nog niet zo warm en de verwachting was dat de eerste duiven na 3 uur vliegen terug zouden zijn op het hok.

Trage vlucht

De eerste duif die na 3 uur binnenkwam was een tweejarige doffer van Jurjen Hooikammer. Hij nam de eerste prijs mee naar huis. De duif bleek ook het snelste van de 5783 duiven van afdeling 10 te zijn. De vlucht verliep traag en een half uur na de eerste duif waren er nog maar 30 van de 500 duiven terug. De warmte leek toch van grote invloed te zijn. Toen in de avond de balans werd opgemaakt waren de meeste duiven weer thuis.

Op het programma stond ook een vlucht voor de jonge duiven, maar deze werd vanwege de warmte afgelast omdat de onervaren jonge duiven het lastig zouden krijgen met teveel kans op verliezen.

Uitslagen

Dit zijn de uitslagen van de eerste 10 duiven per divisie. Sittard A-divisie (302 duiven): 1-8-9. Jac Schra; 2. Comb Joh Schra; 3. Peter v/d Haar; 4. Comb Hengsteboer; 5. Jan Hokse; 6. Klaas Heide; 7. Roel Veldman; 10. Jan Heide.

B-divisie (205 duiven): 1. Jurjen Hooikammer; 2. Pieter Oosterling; 3. Remon Jansen; 4-5. Jurgen Hulst; 6. Cor Hulst; 7. Klaasje v/d Haar; 8. Martin Trompetter; 9. William Hulst; 10. Arjan v/d Haar.