Nieman met wildcard naar IDM Superbike in Assen

Staphorst - Frank Nieman wist in zijn eerste drie wedstrijden op een 1000cc Superbike meteen drie podium plaatsen te scoren in het ONK. Komend weekend gaat de Staphorster het opnemen in het Duitse superbike kampioenschap op het TT circuit Assen.

Voor Frank Nieman wordt het weekend van 14,15 en 16 augustus voornamelijk een leerzaam weekend zonder hoge verwachtingen. Er zijn veel snelle rijders aanwezig en dat is voor Frank een mooie maatstaf om te kijken waar hij op dit moment staat.

Trainingen

Het IDM weekend begint op vrijdag met drie trainingen, vervolgens vinden er op de zaterdag twee kwalificaties plaats en het weekend wordt op zondag afgesloten met maar liefst twee races. Nieman Racing is klaar voor het weekend en gaat vol goede moed richting de races.

Frank: „In dit internationale deelnemersveld ligt het niveau erg hoog, waardoor ik des te meer kan leren van de andere coureurs. In de voorgaande races was mijn racepace al boven verwachting, maar als we serieus willen meedraaien in dit veld moeten we nog een stap maken. Ik kan in ieder geval nu al niet wachten om van start te gaan.”

Tijdschema IDM Superbike 1000

Zaterdag: Kwalificatie 1: 10.00 uur; Kwalificatie 2: 13.40 uur.

Zondag: Warm-up: 11.00 uur; Race 1: 12.50 uur; Race 2: 16.00 uur.