Danny van der Sluis met het TT Racing Team van start in het IDM Superbike

Staphorst - Danny van der Sluis gaat van start in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. De TT Racing Team coureur uit Staphorst heeft zich ingeschreven als vaste deelnemer in het kampioenschap en gaat strijden voor de punten.

De eerste ronde van het internationale Duitse kampioenschap vindt plaats in het weekend van 14 tot en met 16 augustus op het TT Circuit Assen.

Twee overwinningen

De Nederlandse Superbike kampioen van 2019 is ook voortvarend gestart in het nieuwe seizoen. Door de coronasituatie werd de eerste race pas in juli verreden. Na drie races heeft Danny van der Sluis twee overwinningen achter zijn naam en heeft hij de leiding in het kampioenschap in handen. Door deze aangepaste motorsportkalenders, is het voor Danny en het TT Racing Team ook mogelijk om zich in te schrijven als vaste deelnemer in het IDM Superbike kampioenschap. Eén van de vier IDM evenementen heeft slechts overlap met een ONK wedstrijd.

Dubbele race

Het Superbike-veld van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft is enorm sterk. Het is een mix tussen ervaren rijders met WK en zelfs MotoGP ervaring gecombineerd met jonge talenten. De IDM Superbike klasse zal dan twee races rijden. Het TT Circuit Assen is een bekende baan voor Danny en dus een kans om zich in de kijker te rijden. Vorig jaar wist de 23-jarige coureur uit Staphorst een top-tien klassering te scoren met een gastoptreden tijdens het IDM in Assen. Na de IDM races in Assen wordt het IDM seizoen in september vervolgd met dubbele races op de Sachsenring, Lausitzring en Hockenheimring. De races op de Lausitzring zal de BMW-coureur waarschijnlijk moeten missen, aangezien er dan ook een race voor het ONK in Assen op de kalender staat.

Hoog niveau

„Ik vind het heel gaaf dat we ook in het IDM Superbike kampioenschap van start kunnen. Het is een competitie van zeer hoog niveau en ik kijk er enorm naar uit om mij te meten met deze rijders”, vertelt Danny van der Sluis. „Het is lastig om te zeggen waar ik sta in dit veld, dat gaan we zien tijdens het eerste evenement. Maar ik zou toch wel graag tussen de top-vijf en top-tien willen eindigden in Assen. Ik heb er een goed gevoel over gezien ons tempo met de BMW tijdens de eerste ONK races. Wel zijn de IDM races langer, dus moeten we een juiste afstelling zien te vinden waardoor de banden het ook 16 ronden goed vol kunnen houden. Ook ben ik benieuwd hoe op de Duitse circuits zal gaan. Maar eerst Assen; ik heb er heel veel zin in!”