Ronde van Rouveen gaat door, eerste regionale wielerronde sinds lange tijd

Rouveen - De Ronde van Rouveen staat weer op het programma. De wielerwedstrijd wordt gehouden door WV Noordwesthoek, WTC Staphorst-Rouveen en de organisatie van de Voorjaars- en Zomeravondcompetitie en vindt plaats op donderdagavond 27 augustus.

Het parcours is vanwege corona maatregelen verplaatst naar de Scholenweg/Statenweg net buiten Rouveen. De wedstrijd, die de laatste jaren traditioneel dwars door het centrum van Rouveen wordt verreden, maakt deel uit van de zomeravondcompetitie. Vooralsnog is dit de enige wedstrijd die op de regionale kalender staat omdat veel gemeentes nog terughoudend zijn met het verlenen van de benodigde vergunningen.

Basispas

De Zomeravondcompetitie kenmerkt zich door laagdrempeligheid. Deelname is mogelijk voor licentiehouders en niet-licentiehouders, wel moeten laatstgenoemden in bezit zijn van de basispas van de KNWU of NTFU. Voor deelnemers en publiek zijn er corona maatregelen die in acht moeten worden genomen.

Volgens Jan Jonkers (oud-voorzitter van WV Noordwesthoek en medeorganisator) zijn er dit jaar veel nieuwe jeugdleden bijgekomen waarvan de meeste nog geen enkele wedstrijd heeft kunnen rijden. „Deze wedstrijd biedt een fantastische kans om kennis te maken met de wedstrijdsport en we nodigen alle jeugdleden van andere regionale clubs uit om deel te nemen aan dit prachtige evenement. Er is bewust gekozen voor een rondje buiten de kern met weinig bestemmingsverkeer en om kruisend publiek stromen te beperken”, aldus Jonkers.

„We hebben uiteraard speciale corona maatregelen getroffen, zodat alles veilig kan verlopen. De 1,5 meter is buiten het peloton heilig en we gaan er van uit dat iedereen er zich goed aan zal houden.”

Jongste renners

Alle categorieën komen aan bod tijdens de Ronde van Rouveen. Om 18.00 worden de jongste renners van de C-D-E-klasse aan de start verwacht. Zij rijden, afhankelijk van de leeftijd, enkele of meerrdere ronden over een parcours van ruim 2,5 kilometer. Om 19.00 starten de oudere jeugd en de senioren in de klassen A en B over een grotere ronde van ruim 4 kilometer.

Naar verwachting zal de belangstelling voor deze seniorenwedstrijd groot zijn. De wedstrijdorganisatie is in handen van WV Noordwesthoek en WTC Staphorst-Rouveen samen met de organisatie van de Voorjaars- en Zomeravondcompetitie.