Rick Dunnik is startklaar voor Assen

Staphorst - Zaterdag is de eerste race na maanden stil te hebben gestaan voor Rick Dunnink uit Staphorst. In Assen gaan hij en zijn team een kort en intensief raceseizoen tegemoet in de IDM Supersport 300.

Eind mei mochten coureurs in Assen het circuit op na maanden aan de kant te hebben gestaan. Het was een goede training voor Rick. „Motor en coureur stonden nog steeds op scherp. Afgelopen maandag heeft hij ook nog kunnen trainen in Assen. Het was erg warm, hopen dat de temperatuur in het weekend iets lager is”, laat zijn team weten.

Kampioenschap

Het wordt een kort, intensief raceseizoen. Het kampioenschap in de IDM Supersport 300 wordt beslist over acht wedstrijden in vier events. „Het is dus belangrijk voor het team om meteen op scherp te staan, foutjes en pech kun je je niet veroorloven.”

Alle wedstrijden worden zonder publiek gereden. Maar daar staat wel tegenover dat alle webstrijden thuis live te volgen zijn via de livestream van IDM (via YouTube en Facebook). Een mooie kans om Rick te zien racen.

Schema

Augustus: 14-16 Assen.

September: 07-08 Sachsenring | 11-13 Lausitzring | 25-27 Hockenheim.