Talentenhus in de Spil gaat de deuren openen

Nieuwleusen/Dalfsen - Binnenkort gaan dan eindelijk de deuren open. De opening van het Talentenhus in de Spil in Nieuwleusen vindt plaats op 31 augustus. Er gaan meerdere instanties samenwerken.

In het Talentenhus werken de deelnemende partijen van het Kulturhus, te weten Saam Welzijn, de dibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen, InteraktContour, Agnieten College en de Spil zelf op een bijzondere, en voor Nederland unieke manier, samen onder één dak.

Twee jaar gelden bij de opening van de Spil werd er veel gesproken, ook door minister Arie Slob van OCW, over de mogelijke samenwerkingsverbanden: „Een kruisbestuiving tussen ondernemen, zorg, welzijn, onderwijs en cultuur, techniek en groen. Ik ben diep onder de indruk. Het is ongetwijfeld een van de weinige plekken in Nederland, misschien wel de enige, waar zoveel maatschappelijke functies zijn samengebracht.”

Groeien

Maar dat zijn nog woorden, benadrukt coördinator van het Talentenhus Mink de Vries. „Een relatie moet groeien in verbinding en vertrouwen. Het Talentenhus laat zien dat de onderlinge relaties nu zelfs zo goed zijn dat we samen onze dromen en doelen vorm kunnen geven.”

Op 31 augustus geven alle deelnemende partijen, bij de opening van het Talentenhus, een presentatie over de eigen rol en de samenhang met de andere partijen. Succesvolle samenwerkingsverbanden laten zien dat het de kunst is om de eigenheid te bewaren, en om tegelijk andere partijen de ruimte te geven om daar ook onderdeel van te zijn. Zo kan er een mooi en kleurrijk geheel ontstaan.