Jubilaris Pieter Heykoop speelt zijn mooiste orgelimprovisaties uit afgelopen 45 jaar

Kampen - Pieter Heykoop geeft op woensdagavond 19 augustus een orgelconcert in de imposante Bovenkerk van Kampen. Heykoop is dit jaar 45 jaar organist.

Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren. Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters. Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad.

Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het prachtige 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Organistenjubileum

Het concert van woensdag 19 augustus staat in het teken van zijn 45-jarig organistenjubileum. Heykoop zal op deze avond zijn mooiste orgelimprovisaties spelen die de afgelopen 45 jaar zijn ontstaan. Hij begint een de intrada ‘Prijs, mijn ziel, de Hemelkoning’. Ook psalm 105, psalm 111 en psalm 25 zullen klinken op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk. Heykoop sluit de avond af met de koraalfinale ‘Op bergen en in dalen’.

Aanmelden

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Aanmelden is wel verplicht. Een link voor de livestream bedraagt 10,00 euro. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen.

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl.