Staphorst door naar volgende ronde KNVB-beker

Staphorst- Staphorst heeft de volgende ronde van de KNVB-beker weten te bereiken door een 2-0 winst op HSC'21. De ploeg uit Haaksbergen, uitkomend in de 3e divisie zondag, werd in Staphorst al snel op achterstand gezet door een treffer van Martin van 't Ende. Pas diep in de tweede helft wist de thuisploeg verder afstand te nemen via Pascal Mulder die een corner van Erik Bakker binnenwerkte, 2-0.

Staphorst draait een prima voorbereiding met veel zware tegenstanders. Die bleken een mooie opmaat voor de eerste officiële wedstrijd tegen HSC'21. De ploeg van trainer Paul Weerman startte scherp en nam al in de 8e minuut de leiding via middenvelder Martin van t'Ende. Hij schoot raak na een hoekschop van Erik Bakker en maakte zo 1-0. In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht en kregen beide twee kansen. Zo schoot Erik Bakker op de paal en wist Martijn Brakke de bal niet over de uitkomende doelman te krijgen. Aan de andere kant moest doelman Jorrick Maats tweemaal handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen.

Na rust waren de kansen schaars en controleerde de thuisploeg het duel. HSC'21 zocht wel nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen bleven uit. Toen Staphorst in de 72e minuut wederom vanuit een corner scoorde was het pleit beslecht. Pascal Mulder knikte raak uit de goed genomen corner vam Erik Bakker, 2-0. Die marge kwam niet meer in gevaar waardoor Staphorst in oktober het op mag nemen tegen ASWH in de volgende ronde.