Bij en Mus verhuist naar voormalig Amis-pand met ‘veel meer ruimte en karakter’

Meppel - Wie (klein)kinderen heeft, verwacht of kent, is waarschijnlijk wel bekend met de winkel Bij en Mus van Susan Benjamins en Jessica Dekker - Benjamins aan de Hoofdstraat 9 in Meppel. Daar zijn de deuren vanaf woensdag gesloten. Bij en Mus 2.0 opent zaterdag 5 september namelijk in een nieuw, groter pand aan de Grote Kerkstraat 4.

Bij en Mus is eigenlijk nog maar kort gevestigd in de Hoofdstraat. De winkel wordt drukbezocht en de bestellingen blijven maar binnenstromen. Zelfs in coronatijd hoeven de schoonzussen Susan en Jessica zich geen zorgen te maken, ondanks dat de fysieke winkel van Bij en Mus pas net open is. De winkel gaat dan wel even dicht, maar met de webshop kunnen ze dit goed opvangen en is er zelfs ruimte voor uitbreiding van het assortiment.

Apothekerspand

„Het is eigenlijk gewoon op ons pad gekomen allemaal”, zegt Susan enthousiast. Samen met Jessica brengt ze in april de bestellingen weg wanneer de twee een bordje met ‘te huur’ zien op de ruit van het pand aan de Grote Kerkstraat 4, waar voorheen Amis Mode zat. „We wisten meteen: dit is het. Het is een oud apothekerspand met veel karakter, ruimte én het zit op een mooie locatie. We waren allebei enthousiast. En dat, terwijl we toch best kritisch zijn”, blikt ze terug.

Een bezichtiging volgt en het enthousiasme blijft, waarna er serieuze stappen worden ondernomen. „Het pand was supernetjes achtergelaten hoor, maar je wil het toch ‘eigen’ maken. Dus we hebben – met behulp van familie – de kozijnen en deuren geverfd, een nieuwe vloer gelegd en de hele indeling veranderd. De balie bijvoorbeeld, komt nu achterin de winkel. Voorin komt het speelgoed; de houten diertjes, en de producten van bioplastic bijvoorbeeld. De poppen van Paola Reina zijn ontzettend populair, die krijgen dus ook een eigen hoekje. (Voor)leesboeken stonden voorheen verspreid door de winkel. Nu komt er een boekenkast, waardoor het assortiment overzichtelijk wordt.”

Assortiment

En dan is er natuurlijk de kleding. Waar Susan en Jessica zich voorheen met name richtten op kleren voor kinderen tot en met 8 jaar, wordt die leeftijdsgrens nu verruimd naar 12 jaar. „We zijn dus zeker niet alleen een babywinkel. We hebben babykleertjes en –spullen, maar ons assortiment voor oudere kinderen is minstens zo uitgebreid. Ook hebben we kleding voor ouders. Bijvoorbeeld een zelfde soort flared-broek voor moeder en dochter of een zelfde zwembroek voor vader en zoon.”

Nieuw is de speciale ‘jongenshoek’. „We hadden de kleding van jongens en meisjes door elkaar hangen en veel items zijn ook unisex. Toch haken jongens vaak af als ze iets uit een rek halen waar ook een rokje tussen hangt. Daarom hebben we nu specifieke jongenskleding in een eigen hoekje.”

In het nieuwe pand is dus alle ruimte voor nog meer uitbreiding. Wat Susan en Jessica nog meer van plan zijn? “We hebben inmiddels veel merken waarmee we samenwerken en we willen onze collectie graag uitbreiden met meer producten binnen hun lijn. En dan eigenlijk alles wat met kinderen, ouders en opgroeien te maken heeft. We hebben nog heel veel ideeën en daar willen we ook mee aan de slag. Momenteel werken we eigenlijk elke – met alle liefde en plezier – dag en ook ’s avonds. Dat wordt wel een beetje te gek straks. Ik denk dat we daarom in september versterking gaan zoeken. Dan kunnen we er nog veel meer uithalen!”

Opening

De nieuwe winkel wordt bescheiden geopend, dus zonder feestje en officieel moment. „We willen voorkomen dat er te veel mensen op één plek verzamelen. Dus we gaan ‘gewoon’ open. Wel zitten we er aan te denken om een leuke openings- of winactie te houden. Dit maken we deze week bekend op social media van Bij en Mus.”