Staphorst beleeft droomstart in derde divisie

Heemskerk - Staphorst heeft een droomdebuut beleefd in de derde divisie. De ploeg van trainer Paul Weerman won met 1-3 bij ODIN'59 en pakte daarmee op de openingsdag meteen een zeer waardevolle driepunter. Na een 0-0 ruststand was het Sander de Grote die snel de score opende. Mike Reuvers verdubbelde de marge (0-2) waarna de 1-2 viel en het spannend werd. In de slotminuut besliste Ruben Kin het.

Staphorst opende voorzichtig en opereerde vanuit een gesloten defensie. Waar mogelijk probeerde het via een snelle omschakeling gevaarlijk te worden. Gaandeweg het eerste bedrijf merkte het dat het gelijkwaardig was aan de thuisploeg en ondernam het aanvallend meer. Dat leverde kansen op voor Justin Benjamins en Erik Bakker uit een vrije trap. Ook ODIN'59 was enkele keren dreigend, maar doelman Jorrick Maats hield zijn goal voor rust schoon.

Afvallende bal

Direct na de pauze was het Sander de Grote die een afvallende bal beheerst binnenschoot en zo de 0-1 maakte. Die treffer sterkte de blauw-gelen in de gedachte dat er wat te halen viel en nog geen tien minuten later was het weer raak. Mike Reuvers werd weggestoken door Justin Benjamins en schoof het leer binnen: 0-2. ODIN'59 leek even geslagen, maar herpakte zich en kwam in de 62e minuut terug in de wedstrijd via De Vries. Geheel vrijstaand maakte hij 1-2 en bracht zodoende de spanning terug. Het resulteerde in een spannend laatste gedeelte waarin Staphorst tweemaal goed wegkwam. Het hield stand en in de slotminuut was het invaller Ruben Kin die de beslissing forceerde door de bal langs de uitkomende doelman te tikken: 1-3.