Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie gaat voor zesde editie

Vechtdal - Komend najaar wordt de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie gehouden. Nieuw is dat de populaire Lemelerbergloop nu ook deel uitmaakt van de competitie.

De verwachting is dat dit een positieve boost in aantal deelnemers en kwaliteit gaat geven. De Vechtdal Crosscompetitie is een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in schitterende bosrijke omgevingen.

Vijf wedstrijden

ACO Van Elderen uit Ommen, Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop en Spurt ’88 uit Hardenberg organiseren samen deze crosscompetitie. Deelnemers kunnen meedoen met vijf wedstrijden in Lemele, Punthorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. Voor 30 euro inschrijfgeld voor de senioren en 10 euro voor de jeugd kan worden deelgenomen aan alle vijf wedstrijden.

In diverse leeftijdscategorieën wordt gestreden voor de winst in de competitie. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen dient men bij minimaal vier van de vijf wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Aan het eind van de competitie zijn er in elke leeftijdscategorie prijzen voor de drie hoogst geklasseerde te verdienen.

Inschrijven

Op 31 oktober is de Lemelerbergloop in Lemele, op 21 november de Zwarte Dennen Cross in Punthorst, 9 januari de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop, 27 februari de ACO van Elderen Crossloop in Arriën en 13 maart de Oldemeijercross in Rheeze.

De inschrijving voor de Vechtdal Crosscompetitie 2020-2021 is inmiddels geopend en inschrijven kan tot en met 20 november. Inschrijving is niet meer mogelijk als het maximum van vijfhonderd deelnemers is bereikt.

Deelnemers kunnen zich alleen online aanmelden voor de Vechtdal Croscompetitie . Daarnaast hebben de organiserende verenigingen afzonderlijk een eigen (voor)inschrijving.

Maatregelen

In verband met het corona-virus zijn er maatregelen getroffen om de wedstrijden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is er geen na-inschrijving en starten de deelnemers in groepjes.

Meer informatie is terug te vinden op www.vechtdalcrosscompetitie.nl.