Gitarist uit Nieuwleusen ontvoert muzikant voor crowdfundingsactie

Nieuwleusen - Gitarist Jelle Romviel uit Nieuwleusen speelt in de Leeuwarder band Plunder en is met zijn collega-muzikanten een crowdfundingsactie begonnen om het eerste album te kunnen realiseren. Om de campagne kracht bij te zetten hebben de bandleden een video gemaakt waarin ze collega muzikant Sjoerd ontvoeren.

Plunder speelt een mix van opzwepende folkstijlen met Nederlandse teksten. De band telt vijf leden, die als piraat op het podium staan. Jelle Romviel uit Nieuwleusen was vorig jaar met een andere band te gast bij het Friese tv-programma Noardewyn Live, waar Plunder optrad. De mannen raakten aan de praat en toen Plunder een gitarist zocht, meldde Jelle zich.

Crowdfunding

De afgelopen jaren heeft het vijftal veel optredens gehad door heel Nederland en ook in Duitsland en België. Wat volgens de bandleden nog echt ontbreekt, is een album. Door de coronacrisis zijn er nu weinig optredens en is er dus ook weinig geld. Om toch de studio in te kunnen, is de groep via www.voordekunst.nl een crowdfunding gestart.

Jelle Romviel: „Het leuke aan deze crowdfunding is dat fans al in een vroeg stadium betrokken zijn bij het project. We krijgen vaak de vraag waar ons eerste album blijft. Op deze manier is het een win-winsituatie: men helpt ons het album te realiseren en krijgt zelf een leuke tegenprestatie, bijvoorbeeld het nieuwe album.”

Belangstellenden kunnen een donatie overmaken en een keuze maken uit diverse tegenprestaties, waaronder het nieuwe album. De campagne loopt nog tot en met 17 september.

De video is te zien via www.voordekunst.nl/projecten/10777.