PVC op de trap? Neem een specialist in de arm

Aangeboden door: Stairz.nl

Is het interieur van uw woning toe aan een nieuwe uitstraling? Of hebt u onlangs een nieuw huis gekocht? Dan leven er bij u ongetwijfeld veel mooie plannen om de diverse vertrekken van een fraaie, eigentijdse uitstraling te voorzien. Misschien hebt u al mooie kleuren voor de wanden gekozen, gaat u een nieuwe vloer leggen en vervangt u gedateerde deuren voor moderne exemplaren.

Maar weet u al hoe u de trap gaat opknappen? Want hoewel dit een sfeerbepalend object is, vergeten veel mensen de trap wanneer zij aan de gang gaan met hun woonideeën. Met trap renovatie is het mogelijk om van de trap een echte blikvanger maken. Als u gezegend bent met twee rechterhanden kunt u dit natuurlijk zelf doen. Maar in het bijzonder bij open trappen is dit een specialistische klus die vraagt om ervaring en knowhow. 

Duurzaam materiaal

Omdat de trap een belangrijk onderdeel van het huis is, hoort die juist uw persoonlijke stijl te weerspiegelen. Dat maakt de trap tot veel meer dan een constructie die is bedoeld om van de ene naar de andere verdieping te lopen. U kunt uw persoonlijke touch leggen door de trap te laten renoveren in een stijl die u aanspreekt, of u nu de voorkeur geeft aan een landelijke, industriële of meer moderne stijl. Kies in het laatste geval voor tijdloze kleuren en strakke lijnen. Wilt u een warme sfeer creëren? Dat kan bijvoorbeeld met PVC op trap in een robuust motief of met warme houttinten. Dit materiaal is verkrijgbaar in tal van kleuren, het is slijtvast en ijzersterk en werkt ook geluiddempend. Daar komt bij dat PVC gemakkelijk te onderhouden is en jarenlang mooi blijft. Bovendien is het mogelijk om het over de oude trap heen te monteren. Zeker als u dit door een specialist laat doen, bespaart u hiermee veel tijd!

Accentverlichting

Een gerenommeerde partij op dit gebied is Stairz. Deze specialist is actief in heel Nederland en komt vrijblijvend bij u langs om u te adviseren, uw trap onder de loep te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Op die manier krijgt u helder voor ogen welke vorm van traprenovatie u precies wenst. Ook de opties voor accessoires voor een mooi geheel komen aan bod, zoals bijpassende trapleuningen die bijdragen aan een stukje veiligheid als u de trap oploopt. Ook verlichting draagt hieraan bij. U kunt bijvoorbeeld LED-verlichting in de trap laten verwerken. Die laten een aangename accentverlichting over de treden schijnen en dat maakt het betreden van de trap in het donker wel zo prettig. 

Duidelijk stappenplan

Prettig aan de gang van zaken bij Stairz, is dat de specialist werkt aan de hand van een duidelijk stappenplan. Dat begint vanzelfsprekend bij de kosten van de traprenovatie, zodat u van tevoren exact weet waar u aan toe bent. Daarna wordt met u overlegd op welke datum de vakmensen voor u aan de slag gaan. Ook voorbereidend werk dat eventueel moet plaatsvinden, komt in de planning aan bod, bijvoorbeeld het verwijderen van oude vloerbedekking. En wellicht wilt u ook de ruimte die zich om de trap heen bevindt, laten opknappen door Stairz. Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Op welke manier u de specialist ook inschakelt, gegarandeerd dat u straks jarenlang met veel plezier uw trap op- en af loopt.