Leon Stolte heeft de snelheid weer te pakken

Nieuwleusen - Leon Stolte heeft zaterdag zijn comeback gemaakt na zijn val tijdens de training van het voorgaande raceweekend in juli. Uiteindelijk finishte Stolte als negende.

Halverwege juli ging de coureur uit Nieuwleusen onderuit en brak daarbij zijn sleutelbeen. Na veel uren in het fitnesscentrum te hebben doorgebracht was het vorige week weer tijd om te racen. Om in het ritme te komen en de verloren ronden in te halen heeft Stolte woensdag en vrijdag veel trainingsronden op het TT-circuit kunnen maken. De net negentien geworden coureur kreeg hierbij al snel het goede gevoel weer terug.

Goede start

Zaterdag tijdens de kwalificaties waren er wat problemen met de grip, hetgeen leidde tot een elfde startplaats. Stolte had een goede start van de race, maar liet zich daarna wat naar buiten dringen hetgeen hem een paar plaatsen kostte. Al snel kwam hij in zijn ritme en reed steeds sneller rond. Een rode vlag situatie maakte een abrupt einde aan de opmars.

Na enige tijd binnen te hebben gestaan werd er opnieuw gestart. In deze tweede sessie kon hij het ritme van de eerste paar ronden niet meer vinden. Zijn snelste ronde haalde hij dan ook in de eerste sessie. Met zicht op de achtste plaats liet hij zich op het eind nog verschalken door een coureur waarmee het lang wisselen van plaats was. Uiteindelijk finishte Stolte als negende.

Middenmoot

In het klassement om het Nederlands kampioenschap staat Stolte in de Supercup 600 bovenaan in de middenmoot, hetgeen een prima prestatie is als debutant en dat met één gemiste wedstrijd. Zaterdag 3 oktober is er een race en een weekend later zijn de laatste twee races om het kampioenschap.