Vierde achtereenvolgende podium voor Frank Nieman

Staphorst - Afgelopen zaterdag vond de vierde ONK Supercup 1000 race plaats op het TT Circuit Assen. Frank Nieman uit Staphorst kwam na een spannende race als derde over de streep en deed hiermee goede zaken voor in het kampioenschap.

„Het doel was het podium en dat hebben we behaald. Door een verkeerde bandenkeuze werd het heel moeilijk in de race”, vertelt Nieman. „Ondanks dat gaf ik niet op en dat resulteerde gelukkig nog in een derde plaats. De komende race gaan we proberen een stap te maken om zo in de titelstrijd te blijven. Het is en blijft racen, dus er kan nog van alles gebeuren.”

Vierde startplek

Het weekend bestond uit twee kwalificaties en een race. In de eerste kwalificatie stond Frank op een vierde plaats. In de tweede kwalificatie wist Nieman nog een stap te maken, maar mistte hij op één tiende van een seconde de eerste startrij. Frank had met een vierde startplek een prima uitgangspositie voor de race.

In de eerste ronde van de race volgde al snel een rode vlag situatie in verband met een crash in het achterveld. Nieman moest zich dus opnieuw opladen voor een herstart. Na een matige start begon de Staphorster de wedstrijd op een zevende positie. Zoals we van Nieman gewend zijn, is hij ijzersterk in de eerste rondes en kwam hij na drie ronden op de tweede positie door.

Overleven

Echter ondervond hij al snel gripproblemen aan de achterkant, waardoor het letterlijk overleven was voor hem op de baan. Er ontstond een spannend duel met Van der Valk en Walraven, uiteindelijk finishte Nieman op een nette derde plek. De Staphorster wist hierdoor zijn voorsprong op de derde man in het kampioenschap uit te bouwen en staat momenteel op een stevige tweede positie in het kampioenschap.

Er staan nog drie races op het programma voor Nieman om kans te maken op de titel in zijn debuutseizoen in de Supercup 1000. De volgende race is op zaterdag 3 oktober en een week later op 10 oktober vindt er een dubbele race plaats.