Saam Welzijn nodigt uit: ‘Ga met een gratis gebakje bij iemand op bezoek’

Nieuwleusen - De eerste week van oktober is de landelijke week Tegen Eenzaamheid. Van 1 tot en met 8 oktober wordt er speciale aandacht gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen. Saam Welzijn Nieuwleusen besteedt hier met een gebakjesactie ook aandacht aan.

De week is voor mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om familie of vrienden om zich heen te hebben. Ontelbaar veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam.

Gebakjesactie

Met ondersteuning van de Lionsclub Ommen-Dalfsen is vorig jaar de gebakjesactie gestart in Nieuwleusen, dit was een groot succes. Saam Welzijn en de Lionsclub Ommen - Dalfsen willen dit ook mogelijk maken in de andere kernen van de gemeente Dalfsen. Naast Bakkerij Timmer zijn Bakkerij Borger in Nieuwleusen en Bakkerij van der Most in Dalfsen en Lemelerveld zeer enthousiast over dit idee.

Op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober kunnen gebakjes opgehaald worden bij de door jou gekozen bakkerij om op bezoek te gaan bij iemand die je blij wil maken met een bezoekje en daarbij een gratis gebakje. Hoe werkt het? Maak een afspraak bij iemand waar jij op bezoek wilt. Geef je op bij Saam Welzijn via info@saamwelzijn.nl of 0529-482121 of ga langs het Infopunt in de Kulturhusen.

Op bezoek

„Mocht je nou wel mee willen doen, maar heb je niemand om te bezoeken? Of zou je het juist leuk vinden dat er iemand bij jou op bezoek komt? Meld je dan ook bij Saam Welzijn. Wij kunnen dan op zoek naar een leuke koppeling”, aldus Saam Welzijn. „Als je niet alleen op bezoek durft te gaan, neem dan contact met ons op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Wij geven de gegevens door aan de bakkerij en zorgen dat de gebakjes op de betreffende dag door u opgehaald kunnen worden.”

Opgeven

Geef bij het opgeven de volgende gegevens door: je eigen naam, aantal gebakjes die je nodig hebt, naam van degene die je wilt bezoeken, de ophaal datum, keuze uit 8 of 9 oktober, de gekozen bakkerij en je telefoonnummer.

Opgeven kan vanaf nu tot en met woensdag 2 oktober.