Boogaard op reis komt naar de Bovenkerk

Kampen - Het begon ooit met een gekscherende opmerking op het orgelbalkon in de Ichthuskerk te Urk. Later werd het nog een keer aangehaald in een grapje, maar zo ontstond wel het concept van ‘Boogaard op reis’. De reis gaat nu ook richting de Bovenkerk in Kampen.

Het idee is om concerten te organiseren op andere orgels dan het Boogaard orgel in de Ichthuskerk. Inmiddels staat alweer het tweede concert op het programma, en dit zal zeker niet het laatste concert zijn van deze enthousiaste groep. Het doel is om op verschillende orgels met diverse organisten mooie concerten te organiseren.

Twee concerten

Deze keer gaat de reis naar Kampen, en wel naar de Bovenkerk om precies te zijn. Op zaterdag 26 september geven Jaap Kramer, Hendrik van Veen en Andre Nieuwkoop twee concerten. In de middag om 15.00 neemt Andre Nieuwkoop plaats achter het Hinz orgel van de Bovenkerk en ’s avonds om 19.30 brengen Jaap Kramer en Hendrik van Veen een programma ten gehore op zowel orgel als vleugel.

Tickets zijn online te koop via www.ticketscorner.nl/Bovenkerk. Het aantal plaatsen per concert is beperkt tot 200 stuks vanwege de corona maatregelen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.